Simona Halep a revenit la București și joacă tare: cere nota de plată! ”Voi face tot ce trebuie. M-a costat foarte, foarte scump!”

de: Beatrice Dumitru
07 03. 2024
Simona Halep / Foto: Profimedia

Simona Halep (32 de ani) a revenit joi dimineață la București, triumfătoare, iar acum își face deja planuri pentru viitor, mai ales că se poate reîntoarce oricând în circuitul WTA.

Simona Halep, proces cu Patrick Mouratoglou? ”Voi face tot ce trebuie”

Sportiva din Constanța a spus că va decide în câteva zile dacă va lua startul la WTA Miami, turneu de la care a primit deja un wild card, dar și cu ce echipă va colabora de acum înainte.

Coșmarul Simonei a luat sfârșit după verdictul Tribunalului Sportiv de la Lausanne, care a decis ca românca să fie suspendată doar 9 luni și nu patru ani așa cum au decis inițial cei de la ITIA. Așadar, suspendarea fostului lider mondial a expirat încă de pe data de 6 iulie 2023.

Simona Halep a luat o decizie importanta. Ce a cerut in procesul contra firmei canadiene

Dincolo de faptul că poate reveni în competiții, Halep este marcată puternic de faptul că a suferit foarte mult și și-a pierdut toate punctele din clasamentul WTA din cauza acestui scandal.

Tocmai de aceea, Simona Halep nu se lasă. Chiar de la revenirea în România, sportiva a jucat tare și a spus că va pregăti ”nota de plată”.

Citește și: Reacția de două cuvinte a lui Darren Cahill după verdictul primit de Simona Halep

Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a lăsat de înșeles că va deschide un proces împotriva fostului ei staff, în funte cu Patrick Mouratoglou.

„Când am primit decizia TAS şi am vorbit cu avocaţii eram foarte bucuroasă. Vom discuta pe parcurs acest aspect (n.r. – deschiderea de noi procese) şi voi face tot ceea ce trebuie.

Pentru că a fost incorect tot ce s-a întâmplat.

Mouratoglou… de fapt echipa şi implicit şi el mi-au recomandat aceste suplimente.

Sunt convinsă că nu a făcut-o cu rea intenţie sau cu alte lucruri greşite, dar a fost o greşeală pe care am plătit-o foarte, foarte scump.

Însă a fost o greşeală, atâta tot, nicio intenţie de doping”, a afirmat Simona Halep, la revenirea în țară, joi dimineață.

ITIA a reacționat după ce suspendarea Simonei Halep a fost diminuată la TAS: ‘Așteptăm motivarea deciziei’

Halep: ”Va fi greu şi o mare provocare pentru mine să mă apropii de top 10”

Halep a mai spus că a fost extrem de afectată de întreaga perioadă în care a fost suspendată, încât nici nu s-a mai uitat la tenis. În plus, ”Simo” nu este convinsă, cel puțin momentan, că după o astfel de perioadă lungă de inactivitate se va mai apropia de TOP 10 WTA.

„În perioada aceasta vă spun sincer că nu m-am uitat foarte mult la tenis pentru că era cumva o suferinţă să mă uit şi să ştiu că nu am voie să joc.

Dar nivelul pot să spun este destul de ridicat, cel puţin în top 10 fetele au o putere extraordinară şi joacă un tenis bun. Ştiu şi eu cum e să fii în top 10, tot timpul eşti pregătit.

Aşa că va fi greu şi o mare provocare pentru mine să mă apropii de top 10”, a mai spus Halep, pe ”Henri Coandă”.

Citește și: Presa internațională, despre verdictul favorabil primit de Halep: ce au scris BBC și L’Equipe